چطور برای اپلای رزومه یا CV بنویسیم؟

در این ویدیو مفصل در مورد نوشتن رزومه یا CV برای اپلای صحبت می‌کنیم.

اکثر نکاتی که در این مطلب می‌گم، هم در مورد پذیرش تحصیلی به کار میاد و هم شغلی. چندتا از نکات به‌طور خاص فقط در مورد پذیرش تحصیلیه که اشاره می‌کنم.

این مطلب رو به صورت ویدیویی هم می‌تونید در یوتوب من تماشا کنید.

موضوعاتی که در این مقاله بررسی می‌شه:
    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

    تفاوت CV و رزومه

    احتمالاً هر دوی این اصطلاحات به گوشتون خورده باشه. خیلی جاها این دوتا رو به‌جای هم به کار می‌برن. مثلاً جایی ممکنه بخونید رزومه و داخل پرانتز جلوش نوشته باشه CV.

    ولی اگه بخوایم وارد جزییات بشیم این دوتا با هم فرق دارن. رزومه نسخه خلاصه و فشرده شده‌ی سوابق شماست و حداکثر یکی‌دو صفحه‌ست.

    در مقابل، CV می‌تونه مفصل‌تر باشه و جزییات بیشتری داره. مثلاً اگه شما در مورد یک عنوان شغلی صحبت کردید در رزومه‌تون و اونجا فقط اسمش رو آوردید، در CV ممکنه توضیح بیشتری در موردش بدید و چندتا بولت‌پوینت هم در مورد اون موقعیت شغلی بیارید. در رزومه فقط خلاصه‌ و مختصر و مفید فقط تیتروار به سوابق اشاره می‌کنید.

    برای پذیرش تحصیلی به کدوم نیاز دارید؟ خیلی وقت‌ها اگه توضیحات دانشگاه رو ببینید، هردوتای این‌ها قابل قبوله. ولی دقت کنید ببینید اون دانشگاه دقیقاً چه شرایطی رو درنظر گرفته. مثلاً اگه گفته حداکثر ۲ صفحه باید باشه، مهم نیست اسمش چی باشه، هرچی که می‌خواید بگید رو باید در ۲ صفحه خلاصه کنید. ولی اگه محدودیتی مشخص نکرده باشه می‌تونید صفحات بیشتری هم استفاده کنید؛ فقط مهمه اطلاعات اضافه و به‌درد نخور توی CV یا رزومه نیارید. در ادامه بهتون می‌گم چی به‌درد بخوره چی نیست.

    ساختار رزومه

    رزومه از چه بخش‌هایی تشکیل شده؟ درواقع نمی‌شه یک ساختار واحد برای رزومه ارائه داد و بسته به این که برای کجا می‌خواید اپلای کنید ساختار متفاوته. حتی در یک رشته‌ی مشخص هم مثلاً بسته به این که پروگرم رویکرد تحقیقاتی داشته باشه یا کاربردی رزومه می‌تونه متفاوت باشه.

    نمی‌شه گفت چه بخشی حتماً باید در رزومه باشه و چه بخشی حتماً نباشه. اما به‌طور معمول رزومه‌ها از این بخش‌ها تشکیل شده:

    اطلاعات شخصی

    اطلاعاتی مثل اسم، ایمیل، تلفن، آدرس. با این اطلاعات می‌تونن شما رو پیدا کنن و بشناسن و اگه خواستن باهاتون ارتباط بگیرن

    سوابق تحصیلی

    از دیپلم دبیرستان تا آخرین مدرک تحصیلی به ترتیب سال می‌نویسید. جدیدترین بالاتر. کنارش تاریخ‌ها رو هم می‌نویسید. از فلان سال تا فلان سال مثلاً ارشد بوده.

    اگه تز داشتید عنوانش رو می‌تونید بنویسید. معدلتون رو هم اگه مناسبه می‌تونید بذارید کنار تحصیلات.

    نشریات یا Publications

    این بخش چیزهایی که منتشر کردید رو میارید. کتاب‌ها، مقالات، ارائه‌های کنفرانسی رو می‌تونید لیست کنید.

    جوایز و افتخارات 

    Honours and Awards

    اگه مدال خاصی گرفتید یا رتبه‌ی خاصی کسب کردید رو می‌تونید در این بخش بیارید. اگه در کنکور رتبه‌ی خیلی خوبی گرفته باشید می‌تونید در این بخش بهش اشاره کردید. البته به‌جای این بخش در همون بخش تحصیلات هم می‌تونید بهش اشاره کنید. قاعده‌ی خاصی برای این موضوع وجود نداره.

    یا اگه در دوره‌ی تحصیلی‌تون رنک خیلی خوبی داشتید (مثلاً رنک ۳ کلاسی بودید) می‌تونید در این بخش بهش اشاره کنید.

    زمینه‌های مورد علاقه / زمینه پژوهشی مورد علاقه 

    Fields of Interest / Research Interest

    به خصوص اگر رشته‌تون پژوهش محوره می‌تونید اشاره کنید که در اون رشته خاص در چه زمینه‌ای علاقه‌مند به پژوهش هستید یا تمرکز پژوهشی شما روی چه حوزه‌ای هست. مثلاً کاربرد هوش مصنوعی در پزشکی یا آموزش‌وپرورش کودکان استثنایی.

    تجارب کاری

    بنویسید از چه سالی تا چه سالی کجاها کار کردید.

    اگه خواستید مفصل‌تر توضیح بدید، می‌تونید زیر هر سابقه بولت‌پوینت بذارید و توضیحات بیشتری در مورد اون سابقه‌ی کاری بدید. توی توضیحات سابقه کاری از دستاوردهایی که داشتید بگید. در مورد خودتون حرف بزنید نه کل تیم یا شرکت. بگید شما شخصاً و دقیقاً چی کار کردید و چه دستاوردی داشتید. مثلاً «با دیجیتال مارکتینگ از طریق گوگل ادز ۳ درصد فروش شرکت رو افزایش دادم».

    مهارت‌ها یا Skills

    توی این بخش مهارت‌هایی که دارید و با رشته‌ای که می‌خواید براش اپلای کنید مرتبط هست رو لیست می‌کنید

    علایق یا Interests

    خیلی مختصر و تیتروار می‌تونید علایقتون رو لیست کنید. این علاقه لازم نیست حتماً به رشته‌ای که می‌خواید براش اپلای کنید مرتبط باشه. این برای اینه که کسی که رزومه‌ی شما رو داره می‌خونه بیشتر شما رو بشناسه. مثلاً اوکیه که بنویسید به طبیعت‌گردی یا آشپزی علاقه دارید.

    چطور رزومه بسازیم؟

    از طریق سایت‌های رزومه‌ساز خیلی راحت می‌تونید رزومه‌ی خودتون رو آماده کنید.

    برای این منظور وارد سایت CVMkr یا سایت CVMaker بشید (می‌تونید هر دو رو امتحان کنید ببینید با کدوم راحت‌ترید). این سایت‌ها از شما یکسری اطلاعات می‌گیرن و بعد رزومه شما رو به رایگان براتون می‌سازن.

    ویرایش حرفه‌ای رزومه و CV

    این نسخه‌ی اولیه‌ی رزومه‌ی شماست که حالا می‌تونه از متوسط یا خوب به عالی تبدیل بشه. برای این که رزومه‌تون بی‌نقض و حرفه‌ای بشه یک متخصص باید ویرایشش کنه. من با دریافت هزینه، به‌صورت حرفه‌ای می‌تونم رزومه شما رو ویرایش کنم.

    در یک مطلب دیگه، به ۶ اشتباه رایج در نوشتن رزومه یا CV پرداختم. خوندنش می‌تونه در بهبود رزومه‌تون مفید واقع بشه.

    این مطلب رو با دیگران اشتراک بگذارید:
    فرزاد بیان
    فرزاد بیان

    Leave a Reply

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *