تحصیل پزشکی در آلمان

آلمان، یکی از محبوب ترین مقاصد تحصیلی غیر انگلیسی زبان دنیا محسوب می‌شه و بهترین مقصد برای شما اگه به‌دنبال تحصیل رایگان و دریافت مدرک از دانشگاه‌های معتبر دنیا هستین. 

توی این مطلب قراره روی تحصیل رشته‌ی پزشکی در آلمان تمرکز کنیم. 

شرایط تحصیل پزشکی در آلمان

 برای اینکه بتونید در دانشگاه‌های آلمان حضور پیدا کنید به مدرک دیپلم ۱۳ ساله نیاز دارید ولی دیپلمی که شما در مدارس ایران دریافت می‌کنید ۱۲ ساله‌ست، برای دریافت دیپلم ۱۳ ساله باید یک سال توی کالج‌های آلمان تحصیل کنید تا بعد بتونید در رشته‌ی موردنظرتون وارد دانشگاه بشید.

تحصیل در کالج‌های آلمان به زبان آلمانی صورت می‌گیره. برای قبول شدن در کالج به سطح زبان پایین‌تری نسبت به دانشگاه نیاز دارید چون توی کالج هر هفته چندین ساعت کلاس زبان آلمانی دارید و سطح زبانتون بالا می‌ره و آماده‌ی تحصیل توی دانشگاه می‌شید.

مثل ایران که در دبیرستان شاخه‌های ریاضی، تجربی، انسانی و… داریم، کالج‌ها در آلمان هم دسته‌بندی‌های مختفی دارند. متقاضیان رشته‌های پزشکی، دندان‌پزشکی، داروسازی، دامپزشکی، تغذیه و سایر رشته‌های علوم تجربی باید در کالج m-kurs تحصیل کنید. حرف m توی اسم این کالج‌ها مخفف شده‌ی Medicine هست. 

ممکنه نیاز داشته باشید برای گرفتن پذیرش از کالج توی آزمون ورودی شرکت کنید. توضیحات بیشتر راجع‌به کالج رو می‌تونید در مطلب تحصیل کالج در آلمان بخونید.

 بعد از گذروندن کالج، توی امتحان نهایی کالج  که بهش  FSP (Feststellungsprüfung می‌گن، شرکت می‌کنید.

این آزمون FSP مثل کنکور ایرانه (البته نه در اون حد غیرمنطقی!) و نمره‌ی نهایی شما ضریبی از عملکرد شما در این آزمون و ضریبی از معدل دیپلم ایران شماست. که البته ضریب آزمون بیشتر و ضریب معدل دیپلم شما کمتره.

نمره‌ی نهایی شما از آزمونی که انتهای کالج می‌دید، نمره‌ای بین ۱ تا ۵ هست؛ یک یعنی خیلی عالی و ۵ غیرقابل قبول. برای تحصیل آکادمیک توی رشته‌ی پزشکی نمره‌ی شما باید ۱.۵ یا بهتر باشه.

تحصیل رایگان پزشکی در آلمان

دوره‌ی پزشکی در آلمان حدود ۶ سال طول می‌کشه و در مجموع ۴۳ دانشگاه در آلمان دارای رشته‌ی پزشکی هستند که تعدادی از این دانشگاه‌ها خصوصی و بقیه دولتی هستند.

تحصیل پزشکی در آلمان رایگانه و هر ترم فقط حدوداً ۲۰۰ تا  ۴۰۰ یورو هزینه‌ داره و تحصیل در اون‌ها به زبان آلمانی صورت می‌گیره. شما برای ورود به کالج و تحصیل در دانشگاه‌های آلمان باید به سطح زبان آلمانی قابل قبولی برسید. (برای حضور در کالج سطح B2 و برای ورود به دانشگاه به مدرک C1 نیاز دارید.) 

دلیل اینکه آلمان اینقدر روی تحصیل به زبان آلمانی خصوصا توی رشته‌ی پزشکی مانور می‌ده این هست که وقتی شما از یک دانشگاه آلمانی فارغ‌التحصیل بشید و بخواید اونجا مشغول به کار بشید باید به زبان محلی مسلط باشید، اصطلاحات ضروری پزشکی رو بدونید و بتونید با بیماران خودتون ارتباط برقرار کنید.

تحصیل پزشکی در آلمان به زبان انگلیسی

تحصیلات پزشکی در آلمان به زبان انگلیسی توی دانشگاه و کالج‌های خصوصی صورت می‌گیره، تعداد این دانشگاه‌ها و کالج‌ها محدوده، هزینه‌ی شهریه‌ها باهم متفاوته و هر ترم باید چند هزار یورویی شهریه بپردازید.

تحصیل پزشکی در آلمان بدون کنکور ایران

برای تحصیل پزشکی در دانشگاه‌های آلمان اصلا نیازی به کنکور ایران ندارید و همونطور که گفتیم می‌تونید بعد از گرفتن دیپلم ایرانتون به آلمان بیاید و یک سال توی کالج تحصیل کنید و بعد از اتمام کالج، با کسب نمره‌ی مناسب در آزمون نهایی وارد دانشگاه بشید.

پذیرش مستقیم پزشکی در آلمان

شرایط پذیرش مستقیم گرفتن برای هر فرد متفاوته اما اگه شما یک سال‌ (یا بیشتر) توی ایران در رشته‌ی پزشکی (و بعضی رشته‌های علوم پایه) تحصیل کرده باشید یا به نوعی بیشتر از ۳۵ واحد پاس کردید و سطح زبانتون حداقل c1 باشه؛ ممکنه بتونید بدون نیاز به کالج رفتن به‌طور مستقیم وارد رشته پزشکی در آلمان بشید. در هر صورت، اگه بین دوراهیِ دانشگاه رفتن در ایران (با این امید که بعداً پذیرش مستقیم بگیرید) یا شروع از کالج مردد هستید، پیشنهاد ما ورود به کالجه. دلیلش هم اینه که ورود مستقیم به پزشکی در آلمان شرایط خیلی سخت‌تری نسبت به ورود از طریق کالج داره.

بورسیه رشته‌های پزشکی در آلمان

خیلی از سازمان‌های معروف و بزرگ مثل DAAD برای رشته‌ی پزشکی بورسیه‌ای ندارن و ممکنه اینطور به‌نظر بیاد که به‌طور کل بورسیه‌ای برای رشته‌های پزشکی توی ‌آلمان وجود نداره اما این اشتباهه؛ حداقل ۱۳ بورسیه‌ی متفاوت برای رشته‌ی پزشکی در آلمان وجود داره، البته شرایط بورسیه شدن برای هرکس و هر سازمان متفاوته و من اینجا فقط اسم یک‌سری‌شون رو می‌ذارم.

بورسیه SBW برلین

دانشگاه هامبورگ: بورسیه شایستگی

بنیاد دانشگاه آلمان: برنامه مدیکوس

Deutschlandstipendium

بورسیه تحصیلی Friedrich-Ebert-Stiftung برای تحصیل در آلمان

بادن-وورتمبرگ-STIPENDIUM

در خواست برای این بورسیه‌ها معمولا از ماه اکتبر شروع می‌شه و تا آوریل ادامه داره.

این مطلب رو با دیگران اشتراک بگذارید:
تیم تحقیق بیان
تیم تحقیق بیان

این مطلب توسط تیم تحقیق فرزاد بیان نوشته شده.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *